Sådan Får Du Dine Medarbejdere Til At Tabe Sig

Vikarer
tabe sig

Post Tags

ss22

At snakke om at man gerne vil have at ens medarbejdere taber sig er et meget kontroversielt emne. Har vi som arbejdsgivere overhovedet ret til at blande os i den slags? Burde vi ikke bare holde os udenfor og lade folk gøre som de selv vil?
Det er der selvfølgelig mange der mener, men faktum er bare at medarbejdere der er sunde og raske og i god form bare yder meget mere end deres kollegaer. Og vil vil jo som arbejdsgivere gerne have så høj produktivitet ud af vores medarbejdere som muligt – og ikke kun for vores egen skyld men også så der er plads til lønstigninger og lign.

Direkte at gå ind og sige til folk at de skal tabe sig ellers bliver de fyret holder ikke. For det første er det bund-ulovligt, og for det andet kommer det bare til at give rigtig dårlig motivation blandt medarbejdergruppen. Nej, hvis man skal have folk til at tabe sig skal man ikke bruge pisk, men gulerod (jep – sundhedspun intended). Du skal simplethen give folk lyst til at tabe sig, og så skal det nok komme.

Den store vægttabsdyst

Der skal penge på bordet. Sådan er det bare. Hvis folk skal tabe sig og blive motiveret for et eller andet så er det bare om at hoste op. Men se det ikke som penge ud af vinduet. Se det som penge du investerer i at få endnu mere effektive medarbejdere, og så er de faktisk ret godt givet ud.
Start et par måneder før en stor firmafest, f.eks. sommerfesten eller julefesten. Det skal gerne være min 2,5 måned før, men heller ikke længere for så er målet for langt fremme i tiden. Og det er så nu du skal have pengepungen op af lommen. Normalt har man et fast beløb i budget til sådan en fest. Det kan være et beløb per medarbejder eller en samlet sum penge. Det du nu skal gøre er at lægge noget oveni – nemlig et beløb for hver 500 gram medarbejderne taber. Det kan f.eks. være 50 kroner, hvilket også svarer til 10 øre per gram. Er du i en virksomhed hvor I har folk der er gode til at regne kan det derfor være endnu sjovere at måle i gram.
Inden du panikker helt over hvor mange penge du skal have op af lommen så lad os regne lidt på det. Hvis du har 100 medarbejdere der i snit taber 10 kilo (hvilket er ret højt sat) så er det 10 kilo der er blevet tabt – og til 100 kroner per kilo er det altså 100.000 ekstra. Ikke noget urimeligt stort beløb for at få 100 medarbejdere gjort tynde – husk at de vil elske dig for det bagefter når de ser bedre ud end de har gjort de sidste 20 år.

Nu hvor pengene er sat på højkant skal I finde en fælles kur. Den meste effektive kur til formålet er nok den nye kur 5 2 kuren som handler om at man taber sig ved ikke at spise så meget 2 dage om ugen. Køb en e-bog om 5 2 kuren på Saxo og så er I klar til at gå i gang. Du kan evt. vise medarbejderne denne video om 5 2 kuren også da den på en god måde illustrerer hvad kuren går ud på.

Og så er det ellers bare om at komme i gang. Vej jer på en stor fællesvægt hver anden uge og mål hele tiden hvor mange ekstra penge I får til sommerfesten, og så skal du nok blive overrasket over hvor hurtigt dine medarbejdere kommer til at slippe de ekstra kilo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *