Gode tips til når du skal have et mikrolån

Vikarer
mikrolån

Post Tags

ss22

Hvis du er på jagt efter et mikrolån kan det hurtigt gå hen og blive lidt forvirrende. Der er mange der udbyder de her lån, der er mange tal i luften man hele tiden skal forholde sig til, og det er ikke nemt at finde ud af hvad der er op og hvad der er ned.

For at gøre det bare en lille smule nemmere har vi her samlet et par tips du kan læse og bruge – men vi starter lige med en introduktion til hvad de her mikrolån overhovet er.

Hvad er et mikrolån

Et mikrolån kaldes også nogle gange et kviklån og er en ny lånetype som er kommet frem de senere år i takt med internettets udbredelse. Som det nok også fremgår af navnet er mikrolån meget små lån, som regel på ca. 5000 kroner.

Det der er det smarte ved mikrolån er at fordi lånebeløbet er så småt så går det meget hurtigt med at få svar på om man kan få lov til at låne eller ej. Normalt får man faktisk svar allerede efter 15 minutter, og det må jo siges at være ret hurtigt.

Det er mest unge der benytter de her mikrolån, da det oftest er dem der har behov for hurtigt at låne et mindre beløb. Hvis du vil læse mere om mikrolån og historien bag dem kan du gøre det på Wikipedia her, og ellers kan du gå videre til det første tip.

Overvej om du behøver det

Det kan være meget fristende at tage et kviklån hvis man lige ser et eller andet lækkert man godt kunne tænke sig at købe, men på sådan nogle lån kommer der også renter og gebyrer, så man betaler altså også noget for at få lov til at låne de her penge + at lånet skal betales tilbage igen. Det er derfor en god ide ikke at låne pengene medmindre det er noget man virkelig har brug for, og selv her kan det være smart først at tale med sine forældre og høre om man måske kan låne pengene af dem i stedet.

Se en oversigt over de mange lån

Som vi nævnte tidligere er der mange forskellige der kan give kviklån, og der er hele tiden mange forskellige tal i luften. Derfor kan det være en god ide at se en oversigt over kviklån ligesom den du finder her, sådan at du på en nem og overskuelig måde kan tage stilling til hvad de forskellige lån koster, hvornår de skal betales tilbage og alt sådan noget.

Lav en plan for tilbagebetaling

Der er mange unge der kommer til at ende i en gældsfælde. Så låner man penge og har ikke gjort sig tanker om hvordan de skal betales tilbage, og når dagen så kommer bliver man nødt til at tage endnu et lån for at få penge til tilbagebetalingen. Så låner man igen og igen, og pludselig ender man i et bundløst hul af gæld.

Sådan skal det ikke gå for dig. Det er okay at låne penge hvis man har brug for det, man kan f.eks. ikke studere uden en computer eller bo uden et køleskab, så hvis en af de to går i stykker må man erstatte dem hurtigst muligt. Og du kan godt finde lån som dette hvor du ikke betaler renter, men det er alligevel en god ide at lave en plan for hvordan du vil betale tilbage.

Det var et par råd til mikrolån – har du selv erfaringer eller gode råd så skriv dem gerne til os, så vi kan tage dem med i næste udgave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.