din egen butik

3 år siden |  0 comments  |  Forretning

Når du overvejer at starte ny butik er der flere aspekter du skal overveje før du begynder dit iværksættereventyr. Generelt er der mange forholdsregler, du bør tage hensyn til. Ingen bør undervurderes, men i følgende tekst vil vi redegøre for nogle af de forhold, som vi mener, der er særligt vigtige for en butiksejer. Om butiksplatformen bygger på internethandel, eller du ønsker en fysisk butik, gør som udgangspunkt ingen forskel. Dog vil der være en række praktiske forhold, som synes mere relevante i den ene situation frem for den anden.

1) Din målgruppe


Som en af grundelementerne for en velorganiseret virksomhedsdrift er det vigtigt at fastsætte hvilken målgruppe du henvender dig til med dine produkter. Denne skal nemlig være grundlaget for bl.a. den markedsføring du skal benytte, når du søger opmærksomhed ude i markedet. Uden en konkret målgruppe at orientere din drift imod vil du spilde både resurser og arbejdskraft, som ellers kunne være effektivt andetsteds. For inspiration til din markedsføringsstrategi kan du finde information og tilbud på valeur.dk.

2) Et nemt styresystem


En anden grundpille, der bør tages til overvejelse før du starter din butik, er hvordan du vil varetage virksomhedens IT-system. En butik har normalt mange kunder dagligt, og det vil derfor gøre driften både nemmere og mere fejlfri, hvis du anskaffer dig et automatisk styresystem, der kan håndtere den jævne kundekontakt. Ved at vælge et IT-system, der kan snakke sammen med hele virksomheden arbejdsgang, forenkles og overskueliggøres virksomheden, så du har mulighed for at koncentrere dig om de mere uforudsigelige problemstillinger. For mere specifik information, se her.

3) Finansiering


For enhver virksomhedsdannelse kræves der finansiering. Hvis du ikke har et varelager, kan du ikke lave omsætning, og uden nogen startkapital bliver det ikke nemt at få noget varelager. Før du starter din butik, er det derfor vigtigt, at du har klarhed over hvordan du vil finansiere dit varelager. Denne finansiering kan komme gennem både udlån eller privat indskud, men lige meget hvordan du skaffer den, er den altafgørende for at du overhovedet kan komme i gang.

4) Skatteforhold


Mange nye iværksættere er i tidernes løb blevet forhindret i at fortsætte deres virksomhedsdrift, fordi de ikke har haft styr på reglerne om SKAT og moms. Generelt kan denne uheldige situation forebygges ved at du benytter et af internettets mange veludviklede bogføringssystemer. Herigennem fås et nemt og forståeligt overblik over regler og indbetalingsfrister, og du kan med denne vejledning uproblematisk håndtere disse ellers uigennemskuelige forhold.

5) Personligt engagement


Til sidst vil vi råde dig til at kontrollere med dig selv, om du er 100 % parat til at starte din egen butik. At være selvstændig kræver uendelige mængder af energi, og foruden disse bliver det svært at få den ønskede gennemslagskraft, lige meget hvilken branche du tilslutter dig. Denne overvejelse kan foretages på mange måder, men generelt må du overveje om du har den fornødne tid, og hvorvidt du er parat til at prioritere virksomheden over mange af dine tidligere beskæftigelser.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Lederen er med til at skabe motivation

Når ens medarbejdere skal præstere, er det vigtigt at man har skabt de rette rammer. Dette gør sig gældende både indenfor det kontormiljø der arbejdes i, men i høj grad også i forhold til virksomhedens kultur – og tilgang til uddannelse, viden og inn...

Den perfekte bordlampe i soveværelset

Når man hører ordet bordlampe, så skal man ikke tænke, at det bliver kedeligt. Bordlampen har nemlig fået sin renæssance, og der er i dag et væld af muligheder på bordlampe-markedet. Muligheder, som sikrer dig lige netop det bordlampe-udfald du ønske...

Sørg for at få god rådgivning inden du køber eller sælger virksomhed

Når du står i en situation, hvor du skal købe eller sælge virksomhed, skal du alliere dig med folk, der virkeligt ved noget om jura. Her er tale om en stor beslutning, som får konsekvenser for dig mange år fremover. De konsekvenser skulle jo gerne væ...