3 år siden |  0 comments  |  Forretning

Her på vikarservice-dk.dk ved vi jo et og andet om medarbejdere, og derfor vil vi også gerne komme med lidt gode råd til hvordan du får fat i de helt rigtige medarbejdere. Derfor har vi lavet en lille guide med vores tanker, så du har noget at forholde dig til inden du laver dit næste stillingsopslag.

Indstilling er vigtigere end evner


Der er rigtig mange der kun kigger på hvad den potentielle kandidat kan, og ikke hvordan personens indstilling er, eller om personen passer ind i virksomheden. Og det er rigtig synd, for på den måde åbner man op for en lang række af problemer. Problemer som nemt kunne være undgået hvis man også havde kigget på personens indstilling til det at være i en virksomhedskultur som den man gerne vil fremelske for sin virksomhed.

Det første problem der kan komme er det at personen simpelthen ikke passer ind, og ikke kan finde ud af at være i relationer sammen med sine kollegaer. Det er rigtig ærgerligt, og man kommer til at have en periode med dårlig stemning på kontoret, men det ender som regel med at den uheldige medarbejder finder nye græsgange, enten frivilligt eller simpelthen bliver bedt om at gå. Det er ærgerligt når det sker, men det slutter heldigvis igen hurtigt.

Det langt større (og sværere) problem er når personen passer så meget ind at han/hun ikke skaber konflikter, men alligevel ikke passer ind i kulturen. Så sker der nemlig som regel det at kulturen kommer til at ændre sig, og det er jo ikke det man vil når man forsøger at opbygge en kultur.

Inde på rekrutteringssiden.dk kan du læse mere om hvordan man finder den rigtige person og hvordan man ser igennem folks præsentation til jobsamtalen og finder ud af hvem de i virkeligheden er.

Brug prøvetiden ordentligt


De fleste jobs kommer med en 3 måneders prøvetid, men det er de færreste der bruger den aktivt til at teste deres kandidat. Tit bliver man bare placeret i sit job, og så er de 3 måneder en formalitet man bare lige skal igennem. Og det er synd, for det er her i de første 3 måneder at man virkelig har mulighed for at se hinanden an og prøve nogle forskellige ting af, og så slutte på en god fod hvis ikke det gik.

Så udfordrer din medarbejder, send ham eller hende ud i de forskellige afdelinger og giv nogle forskellige opgaver så du får set alt hvad han kan – og vær klar til at tage konsekvensen hvis ikke det går.

Overvej outsourcing


Du kan også overveje om outsourcing måske kan være en løsning på nogle af de udfordringer din virksomhed står over for lige nu. Det kan være outsourcing af alt fra enkelte arbejdsområder og opgaver og over til outsourcing af hele afdelinger. Der er mange områder man kan outsource til. De fleste tænker umiddelbart at outsourcing er noget med at man rykker det hele til Sydøstasien eller Indien, og det er da også den klassiske måde at gøre det på, men en stor del af outsourcingen finder faktisk også sted i Østeuropa og andre lande tættere på os. Og endelig er der da også mulighed for at outsource sine opgaver til freelancere eller firmaer her i Danmark hvis man er mere tryg ved det eller har opgaver som kræver danskkundskaber. Der findes også konsulenter der kan hjælpe med at finde de helt rigtige personer på den anden side af jorden, og folk som Mads Singers har skabt gode forretninger netop ved at hjælpe danske virksomheder med at finde udenlandske freelancere (vil du vide mere om det kan du kigge inde på madssingers.com)

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Lederen er med til at skabe motivation

Når ens medarbejdere skal præstere, er det vigtigt at man har skabt de rette rammer. Dette gør sig gældende både indenfor det kontormiljø der arbejdes i, men i høj grad også i forhold til virksomhedens kultur – og tilgang til uddannelse, viden og inn...

Den perfekte bordlampe i soveværelset

Når man hører ordet bordlampe, så skal man ikke tænke, at det bliver kedeligt. Bordlampen har nemlig fået sin renæssance, og der er i dag et væld af muligheder på bordlampe-markedet. Muligheder, som sikrer dig lige netop det bordlampe-udfald du ønske...

Sørg for at få god rådgivning inden du køber eller sælger virksomhed

Når du står i en situation, hvor du skal købe eller sælge virksomhed, skal du alliere dig med folk, der virkeligt ved noget om jura. Her er tale om en stor beslutning, som får konsekvenser for dig mange år fremover. De konsekvenser skulle jo gerne væ...