Spar penge på din markedsføring

Pas På Pengene
marketing

Post Tags

ss22

Når man sidder og skal beslutte sig hvordan man skal fordele sit markedsføringsbudget er der en masse ting man skal overveje. Hvilke kanaler rammer bedst ens målgruppe, er der nogle steder hvor man kan få rabat, hvor er der størst sikkerhed for at man rent faktisk får nogle af pengene ind igen i form af øget salg, og hvor kan man få så meget for pengene som muligt.
Og er det måske muligt at spare nogle penge – for det ville jo heller ikke være så tosset 😉

Hvorfor er det så vigtigt?

Specielt for nye virksomheder er det ekstra kritisk at man vælger den markedsføringsform der giver det største udbytte, både på kort og på lang sigt. Tit har man ikke mulighed for at prøve flere gange, man har måske sine 10.000, og så må man komme så lang man kan for dem. Og når pengene slipper op, ja så er det bare ærgerligt.

Også for større virksomheder er det vigtigt at bruge pengene rigtigt. Her er der som regel lidt mere råderum, men konkurrencen blandt forskellige virksomheder bliver hele tiden større og større, og bruger man sine markedsføringskroner helt forkert ender man som Sorteper til sidst.

Sådan sparer du penge

Det trick som du her får handler om at du skal finde den eller de markedsføringsformer hvor du får mest for pengene, og så satse hårdt på dem. Det vil typisk være en af de online markedsføringsformer der for alvor giver det største udbytte, enten via Google eller nogle af de andre steder hvor man kan reklamere. En af de ting der for mange giver et rigtig godt resultat er dansk linkbuilding, altså linkbuilding der er købt og udført i Danmark, af danskere og på danske sider.

Der er nemlig også mange steder i udlandet hvor du kan købe linkbuilding men det vil som regel ikke være særlig tilpasset det danske marked, og du kan risikere at gøre mere skade end gavn ved at købe links fra udenlandske hjemmesider, links som oven i købet også ofte er af lav kvalitet.

Nå, men sådanne nogle danske links koster jo lidt når det nu er danskere der skal lave arbejdet, men det er faktisk slet ikke så dyrt som det kunne være. Et link kan typisk fås for 250 kroner og op, og afhængig af hvilken branche du er i kan du skulle ende med at bestille et sted mellem 5 og 150 links (men med 150 links kan du altså også komme op at ligge med de helt store firmaer).

Du skal selvfølgelig selv gøre dit forarbejde og finde ud af om linkbuilding nu også er det rigtige valg for dig eller om du måske snarere skal over at kigge på betalte annoncer, men eftersom link building også er en meget langsommelig proces er det ofte bedre at starte med det i dag end i morgen.

Andre gode tricks

Et andet god trick til at spare penge på din markedsføring er at forhandle priserne. Du kan som regel finde ud af hvornår deadline er for f.eks. magasinudgivelser, og så kan du ringe dagen inden og høre om ikke de har et godt tilbud for at du kan komme i bladet. Nogle gange vil de selvfølgelig sige at de allerede er fyldt op, men andre gange vil de mangle en annoncør, og så kan du som regel få det til en rigtig billig pris da de oftest ikke kan nå at finde en anden.

Tricket her kræver at du allerede har en annonce klar og ved at du kan tjene penge på magasinudgivelser, men har du det er det bare om at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *