Spar Penge Med Billige A-Kasser

Pas På Pengene
a-kasse

Post Tags

ss22

A-kasser er en udgift de fleste af os ikke vil være foruden. Eller, det vil sige, det vil vi gerne hvis vi kunne, men det er ikke rigtig muligt for de fleste af os at opsige vores medlemskab af en a-kasse og stadig sove trygt om aftenen.

Heldigvis er der nogle penge du kan spare ved at vælge de billige a-kasser frem for de dyre. Gør du det kan du nemlig spare mange tusinde kroner hvert eneste år.

Hvorfor er der så stor forskel på priserne?

Når man tænker over det kan man jo begynde at undre sig – hvorfor er der egentlig så stor forskel i priserne på de forskellige a-kasser? Det skyldes flere ting. For det første vil alle jo gerne tjene så mange penge som muligt, også a-kasser. Og da det er et produkt som fok har svært ved at vælge fra, er priserne ganske naturligt steget og steget, indtil de pludselig er blevet meget høje. Det var den ene grund. Den anden grund er at det først er for ganske nyligt at der sådan for alvor er begyndt at komme stor priskonkurrence inden for a-kasser.

Før det har der været nogle forskelle, men de har været relativt små, og det er ikke sådan at man for alvor har kunnet mærke den store forskel hvis man er skiftet fra den dyre a-kasse til den billige. Det har gjort at mange ikke har skiftet, og priserne har derfor fået lov til at stige og stige. Men nu er der sket en udvikling, og lige pludselig er der stor forskel på prisen på den dyreste og billigste a-kasse. Og det betyder samtidig at der er mange penge at spare. Med tiden vil der sikkert ske en udligning af priserne så forskellen på dyrest og billigst forsvinder mere, men lige nu forsøger de dyre a-kasser at holde fast i tanken om at de er pengene værd, og de vil derfor nødigt sænke priserne hvis de kan undgå det.

Behøver jeg overhovedet være i en a-kasse?

Når nu vi snakker så meget om at spare penge på a-kasser kan det jo være meget fristende at spørge sig selv om man i virkeligheden har brug for at være i en a-kasse, eller om ikke bare man kan spare de penge en gang for alle og melde sig helt ud. På papiret ser det måske okay ud. Man sparer mange tusinde kroner om året, og man sidder jo nogenlunde sikkert i det job man har. Og hvis man kan mærke at stemningen vender kan man jo altid melde sig ind i a-kassen igen.

Men det er en rigtig rigtig god ide at være med i en a-kasse helt fra starten af, og blive ved med at være det. Også selvom man synes man sidder sikkert i sit job. Og også selvom man kan man spare mange tusinde kroner hvert år. For som vi har set eksempler på igen og igen kommer både store finanskriser og virksomheder der går neden om og hjem ofte som et lyn fra en klar himmel. Det kan godt være du sikker sikkert i dit job, at din chef elsker dig og aldrig vil dyre dig. Men hvis du er ansat i IT factory hjælper det dig jo ikke så meget.

Og det kan godt være at du vælter i jobtilbud lige nu. Men når finanskrisen rammer kan det være at det ændrer sig fuldstændigt, og så bliver det hurtigt meget mindre sjovt at være arbejdsløs (som jo ikke er det fedeste i forvejen) hvis man ikke også kan få arbejdsløshedspenge men må leve af sin opsparing. Så bliv i a-kassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *