Hvordan fungerer et alkometer

Pas På Pengene
oel i bil

Post Tags

ss22

Grundet den øgede opmærksomhed på trafiksikkerhed i Danmark har flere og flere danskere prøvet at blive stoppet af politiet og blevet bedt om at puste i et alkometer. Dog er det langt de færreste, der ved, hvordan et alkometer fungerer, derfor kommer her en hurtig forklaring. Et alkometer består af en boks, hvori man placerer et mundstykke, inde i boksen er en minicomputer, der via udåndingsluften kan måle, hvor høj en promille man har, hvilket vil sige hvor meget alkohol man har i blodet. I Danmark er der en promilletolerance på  <0,5, som måles med et alkometer.

Som tommelfingerregel kan man sige, at man er i stand til at sætte sig bag rattet, eller styret i motoriserede køretøjer, hvis man har drukket 2 genstande på en dag. Dog er det ikke alle mennesker, der lige kender udregningen for, hvor mange genstande de har drukket, hvis de sidder til en hyggelig familiemiddag, eller er til fest med vennerne. Derfor kan man som privatperson købe sit eget alkometer, så man altid kan tage en måling på, om man burde sætte sig ind og køre hjem, eller om man hellere burde tage en taxa, eller sørge for anden afhentning.

Det kan være dyrt at blive testet med et alkometer

Hvis man som privatperson ønsker at eje sit eget alkometer kan man finde dem billigt i spøg og skæmt butikker på tværs af landet, dog er nøjagtigheden af disse kun til at grine over, da udregningerne ofte er forkerte, eller produktet decideret er lavet til at fortælle dig, at du er fuld. Man kan dog købe et alkometer, der er på linje med dem som politiet bruger i hverdagen, disse giver en nøjagtighed på op til 95 %, hvilket man bedre kan regne med. Disse er dog ikke billige og man må over 1000 kr., hvis man ønsker et alkometer af god kvalitet, dette kan dog være pengene værd, hvis man i weekenderne tit nyder vin eller øl og derefter selv plejer at køre hjem. Man kan dertil købe ekstra mundstykker, så denne kan bruges i mange år frem.

Alkohol er ikke sundt for kroppen i det lange løb

Det er med alkohol som det er med stoffer, rygning og et overdrevet forbrug af søde sager og sodavand – det er en afhængighed som er uhensigtsmæssig mod ens egen krop, og som overbelaster nogle af de vitale organer og processer ved længere tids forbrug. Alkohol har det højeste energiniveau, hvis man måler på de forskellige føde-, og drikkevarer som danskerne indtager, dog har alkohol også nogle skadelige effekter, der påvirker ens generelle sundhed. Langt de fleste mennesker har hørt om skrumpelever, hvilket blot er én af de vitale organer, der påvirkes ved et overforbrug af alkohol på længere sigt, derudover kender langt de fleste til de hovedpiner, der kommer dagen efter en tur i byen, der betegnes som tømmermænd. Hvad langt de færreste ved er, at tømmermænd opstår fordi alkohol bruger en del af kroppens væske ved forbrænding, hvilket dehydrerer en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *