Sandblæsning er første skridt mod en energirenovering

Optimering
gul sandblaest vaeg

Post Tags

ss22

Der er mange husejere, der frygtsomt ser til mens facaden på deres hus forældes og mister dets æstetiske udseende grundet alger, maling- og pudsrester og snavs. Uanset om man har et kommende hussalg i tankerne, eller om man blot ønsker at forbedre sit drømmehus og ændre på facaden, så er sandblæsning det første skridt. Man kan godt være heldig og slippe afsted med en sandblæsning selv, hvis man ønsker at spare håndværkeren, dog foretrækkes det for mange at lade fagfolk ordne opgaven, således at resultatet bliver perfekt i første forsøg, hver eneste gang.

Når sandblæsningen er veloverstået kan man påbegynde de næste skridt af ens energirenovering, der i første omgang vil betegnes som en udgift, men som vil give økonomisk afkast på længere sigt. På denne side kan man læse meget mere om sandblæsning, da denne tekst kun vil give en kort forklaring omkring emnet. For langt de fleste husejere kan sandblæsning blive set som en til dels unødvendig del af ens byggeprojekt eller renoveringsarbejde, dog er denne proces yderst vigtig i langt de fleste tilfælde, især hvis der er tale om et gammelt hus. Betragt derfor sandblæsning som første led i energirenoveringen.

Derfor bør man benytte sandblæsning i forbindelse med facaderenovering

Uanset hvordan man vender og drejer det, så vil huse stå forsvarsløse mod vind og vejrs påvirkning i årtier, medmindre man som husejer forsøger at gøre noget for at opretholde facaden. En sandblæsning fungerer ved at man enten spuler facaden med en tør eller våd sandblanding, der grundet hastighed og kraft vil blæse og skrubbe husets facade for snavs, alger, mos, og gamle rester af spartelmasse, maling og andre uønskede materialer. Dette vil gøre, at man får et rent grundlag til at påbegynde den endelige renovering af facaden, der på længere sigt ikke kun vil gøre det gamle hus smukt igen, men som også vil øge dets merværdi i forbindelse med et eventuelt salg. Da huse er lavet af forskellige materialer bør man konsultere med en fagekspert inden man påbegynder sandblæsningsprojektet, da der kan være ting man skal tage højde for.

Energirenovering er vigtig for økonomien og den eventuelle salgsværdi

Langt de fleste kender udtrykket ’at varme for fuglene’, dette betyder at den energi man bruger på at varme ens hus op finder vej ud gennem små sprækker i huset. Dette vil naturligvis være en byrde for ens økonomi, da man vil bruge en masse penge i forsøget på at holde huset varmt, hvorimod man kun udnytter en del af varmen og energien til en selv. Energirenovering er et begreb, der dækker over mange forskellige ting, da der er flere måder at optimere ens energiforbrug på. Ønsker man at forbedre det generelle energiforbrug kan man foretage en facaderenovering, men energirenovering kan også være i form af bedre isolering, eller installation af f.eks. jordvarme eller solceller, hvilket vil bruge naturens energi til at opvarme huset. Disse sidste to former for energirenovering er dyre i starten, men giver det bedste udbytte på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *