En kontorstol med ergonomi, siddekomfort og justeringsmuligheder er essentiel for dit velbefindende

Optimering
ergonomisk kontorstol

Post Tags

ss22

Det vigtigste ved en kontorstol er, at den er god for dit velbefindende samtidig med, at du sidder godt i den. En stol er ergonomisk hvis den støtter dig på den punkter, der er godt for dit velbefindende. Heri gælder også at der skal være en god siddekomfort samt være justeringsmuligheder. Alt sammen noget der er meget essentielt for en behagelig følelse i kroppen også selvom, at man sidder meget ned. Så derfor er det vigtigt at du sørger for at købe en kontorstol med Ergonomi, siddekomfort og justeringsmuligheder

I det moderne samfund, sidder flere og flere ned og har stillesiddende arbejde. Det er ikke godt for vores kroppe, da de ikke er designet til at sidde stille så længe. Heldigvis findes der forskellig viden på området, der afhjælper de mange måder hvorpå vi kan skade voret ryg og krop. Det findes bla. Indenfor studier om ergonomi og fysiologi. Det er vigtigt at der er en god siddekomfort, så vi kan holde til at sidde længe på stolen, men det handler også om, at vi kan læne os tilbage og tage en lille pause. Justeringen af højden er også yderst vigtigt, det en rigtig justering forhindre os i at få nakkesmerter.

En kontorstol der overholder disse krav, kan siges at være god for dig at sidde i. Det skal dog siges, at man også undervejs skal tage nogle pauser, hvor man enten læner sig tilbage i stolen eller rejser sig op. Hvis man lavede et eksperiment, ville udslaget helt sikkert være, at dem der sidder på en ergonomisk stol, har færre smerter end dem der sidder på en almindelig stol.

Hvis du kan nikke genkendende til det at sidde mange timer i en stillesiddende position, er det måske nu du skal tage affære. Det gælder hvis du fx oplever smerter rundt omkring i kroppen, og i dagligdagen har en dårlig holdning og mest sidder på en ergonomisk dårlig stol. På en ergonomsik dårlig stillet stol, kan det være svært at rette sig op, der der ikke er særlig god siddekomfort. Der kan også mangle justeringer, der tvinger en til at rejse sig op. Mange har måske ikke lige tænkt over at holde pause, eller har faktisk ikke tid til det, i sit arbejde, og så slappes der af, ved at sidde endnu mere dårligt på stolen. Dette kan give en ond spiral, som til sidst kan ende med, at man får utroligt ondt, hvilket da kan være svært at komme ud af igen. Dette kan kræve genoptræning og besøg hos en fysioterapeut. Selvom det ikke er noget mange tale om, og der er nu også meget forskel på folks kroppe, så er det stadig meget vigtigt, at passe på sig selv i sit stillesidende arbejde. Man investere i sin fremtid, ved at tænke over, hvordan man sidder det meste af tiden, og overveje om dette kan gøres anderledes. Der skal faktisk ikke så meget til, man skal måske bare skaffe sig en anden stol, og så har man allerede taget det første skridt i processen mod bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *