Sådan kommer du godt i gang med investering

Økonomi

Post Tags

ss22

Det er altid en god ide at investere, og hvad enten du kun har en lille smule på kistebunden eller du har en betydelig opsparing er det bare om at komme i gang. Der er dog nogle ting man skal tage højde for inden man for alvor begynder på at investere sine penge – her i artiklen får ud information om hvad du skal være obs. på, og information om hvordan du kommer i gang. Hvis du vil have mere info når du er færdig med artiklen så klik her og læs mere om investering og mere om hvordan du gør.

Det skal du være opmærksom på

Den første ting du skal være meget opmærksom på er at det er dine penge, og at det er dig der er den eneste ansvarlige for at træffe de rigtige beslutninger. Der er mange derude der vil give dig gode råd. Nogle er svindlere, nogle ved bare ikke bedre, og nogle har egentlig meget gode råd men det er bare ikke altid de virker. Uanset hvad så kan du i hvert fald være sikker på at hvis du skulle lytte til alle de fornuftige folk der er derude så skal du lave 100 forskellige handler, de fleste af dem modstridende, og hvis du er heldig taber du ikke alle dine penge – men du tjener i hvert fald heller ikke noget.

Og så nytter det ikke noget at du bagefter kommer og siger at du også fik det-og-det råd – det var dig der valgte at følge det, så det er dit ansvar.

Men det kan godt være svært pludselig at stå med ansvaret for sine penge selv, for investering er ikke noget nemt, det er ikke noget man bare lige gør. Og derfor er det jo heller ikke noget du bare skal kaste dig hovedkulds ud i med alle dine penge.

Sådan kommer du i gang

Start først med at læse en masse bøger og artikler om hvordan du gør. Det er lidt forskelligt hvad du skal vælge alt efter om du leder efter investering i ejendomme, aktier, guld eller bare investeringsprincipper generelt, men der er masser at tage af derude så det er bare om at gå i gang med at læse.

Når du så har læst en masse og synes du har fundet ud af hvordan du kan gøre, så er det tid til at begynde at kigge på markedet. Start med bare at være observator, kig på hvad der sker, men lad være med at handle. Du kan gøre det at du laver nogle imaginære handler, altså at du lader som om at du handler og skriver ned hvad du ville have købt, og så har din egen beholdning på papiret. Vil du handle aktier kan du også være med i nogle af de mange gratis aktiespil som fra tid til anden kommer frem og hvor du også handler for sjov, bare elektronisk i stedet.

Når du så har kigget på markedet lidt tid og fundet ud af hvordan tingene fungerer er det tid til at handle for rigtige penge. Start med at handle for små beløb, og sæt så beløbene gradvist op indtil du til sidst er en helt erfaren investor.

Det var én måde at investere på, hvor du løbende køber og sælger. Du kan også investere på en anden måde hvor du overlader det til nogle andre, nemlig i en investeringsforening. Du kan vælge mellem dem der er aktive og passive. Aktive betyder at der er nogle der aktivt vælger hvilke aktier der skal købes, og passivt betyder at det bare følger markedet – og der er nok at vælge imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *