Få God Økonomi I Din App-Udvikling

Økonomi
app udvikling

Post Tags

ss22

App-udvikling kan hurtigt blive en post på firma-budgettet som kan komme til at trække tænder ud. For når først man er gået i gang står man i det med begge ben, og så kan det være svært at stoppe et projekt der risikerer at løbe økonomisk af sporet. Man stopper jo ikke 2/3 hende i sin app-udvikling, men bliver ved indtil projektet er gjort helt færdigt. Også selv om det kan komme til at koste mere end hvad der ellers var budgetteret med. Men hvorfor ikke bare fra starten sørge for at økonomien ikke skrider? Det giver dig nogle gode råd til hvordan du gør her.

Sørg for at få nogle forskellige bud

Allerede inden du går i gang med din app-udvikling kan der være mange penge at hente, nemlig ved at kontakte forskellige firmaer og simpelthen få nogle forskellige bud på hvad sådan en opgave skal koste. Det er der flere gode grunde til at gøre. For det første får du hurtigt afklaret eventuelle uklarheder i din kravspecifikation. Det kan godt være at du selv forstår det du har skrevet, men hvis halvdelen af udviklerne ikke forstår det skal det nok formuleres om – for sæt nu hvis den anden halvdel siger de forstår det men i virkeligheden helt har mistforstået det. Det er også godt at få nogle forskellige priser og tidsestimater på hvor lang tid det tager at udvikle det du gerne vil have. Nogle firmaer, som f.eks. 1902 software skriver tydeligt hvor meget de tager i timen, mens andre kun giver en timepris når de kontaktes. Men timepris kan ikke stå alene, man bliver nødt til også at få et tidsestimat. Nogle gange (men ikke altid) er dem med de højere timepriser også så meget hurtigere at det går nogenlunde op i sidste ende.

Lav en ordentlig kravspecifikation

Ethvert projekt starter med en specifikation af de krav der er til appen (det der i it-sprog hedder en kravspecifikation), og ethvert godt projekt starter med en kravspecifikation der er god. Det er denne specifikation som firmaet skal arbejde ud fra, og derfor er det super vigtigt at den er detaljeret, beskriver præcist hvad der skal gøres (og også hvad der ikke skal gøres) og er så komplet som muligt sådan at programmørene ikke selv skal sidde og gætte. Sidder du som direktør eller afdelingsleder eller måske som selvstændig har du nok ikke så meget erfaring med at lave en kravsspecifikation, og det gør ikke noget – vi kan jo ikke alle sammen være gode til alting. Det vigtige er så bare her, at du ikke forsøger at lave den selv alligevel. Brug i stedet nogle tusinde kroner på at få et decideret udviklingsfirma til at holde et møde med dig hvor du beskriver tanker og ideer og kommer med hvad du har af skitser og tegninger, og så kan de lave den tekniske specifikation for dig. Den kan du så tage med ud i en budrunde hvor både firmaet der og andre firmaer kan byde ind på opgaven.

Få en fast pris

Det sidste gode råd handler om at du skal forsøge at få en fast pris på udviklingen af din app. Har du en ordentlig kravspecifikation bør det ikke være noget som firmaerne ikke vil give, og hvis du alligvel er i budrunde kan du sortere dem fra som ikke gider komme med et fast overslag. Det bliver måske i snit lidt dyrere end hvis du havde valgt variabel pris, men se det som en forsikring for at hvis dit projekt pludselig tager 2 eller 3 gange så meget tid at lave er det ikke dig der ender med at sidde tilbage med regningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *