Snør vandrestøvlerne og spring ud i naturen

ud i naturen

Post Tags

ss22

Det har altid været naturligt for mennesket at bruge sine fødder til at bevæge sig rundt på og komme fra a til b. I gamle dage fordi der ikke var andre muligheder når det gjalt transport, men nu forholder det sig lidt anderledes hvad angår dette. Vi har store flyvemaskiner, biler, cykler, både og meget mere, og alligevel er der sket en opblomstring af vandrere både på de danske stier, men også længere nede i Europa, hvor folk af forskellige nationaliteter går mange 100 kilometer på pilgrimsruter rundt omkring.

Ordenligt fodtøj er essentielt på den lange vandretur

Når man vandrer, og især hvis er tale om lange ture som pilgrimsrejser eller blot deciderede vandrerferier/ture hvor formålet i sig selv er dét at vandre, er det essentielt med noget ordenligt fodtøj. Har man først fået en vabel bliver resten af turen altså ikke helt så fornøjelig som inden den lille ømme ophobning af væske formede sig på foden. Frem for at pakke en masse vabelplaster, kan man altså ligeså godt investerer i en god vandre støvle som kan holde til lidt og hvert og som tilmed beskytter og plejer ens fødder godt!

Der findes mange forskellige typer af vandrestøvler og disse til forskellige former for vandring. Inden man finder pengepungen frem, er det altså vigtigt at gøre sig klart hvilket terræn man primært vil vandre i, da dette som sagt har indflydelse på hvilken type støvle man bør vælge.
Tænker man fx. at tage til Norge og vandre i de smukke fjelde hvor underlaget er forholdsvist hårdt og bestående af sten og klipper, bør man vælge en støvle der er robust og dermed lidt tungere og ligeledes føles hårdere end andre.
Lige meget i hvilket terræn du vandrer, er det vigtigt med en støvle med støddæmpende funktion i sålen. En sådan sål vil beskytte dine knæ mod ubehagelige stød som opstår særligt når man bevæger sig nedad, men også blot på fladt terræn.

Skulle det ske at skyerne skulle samle sig og regnen falde – hvilket det ofte er tilfældet i dette land, er det unægteligt rarest med et par vandtætte vandrestøvler. De fleste støvler er heldigvis også vandtætte nu til dags, men det er alligevel godt at være opmærksom på.

Find vandreruter på internettet og i guidebøger

Har man ikke vandret så meget før, men har fået blod på tanden og mod på at bevæge sig ud på de åbne vidder, er det bare med at komme afsted. De fleste vandrere er enige om, at naturen har en helt særlig evne til at få én til at slappe af og det samme gælde det monotome i bare at gå – et skridt ad gangen. Det vil nok være smart at starte med en forholdsvis let støvle med en god pasform.
Mangler man inspiration til hvor turen skal gå hen findes der mange vandreruter på internettet og i vandrebøger. Således kan man fint starte med korte ture i sin egen lokale skov og senere bevæge sig mod fjelde, alper eller andre naturskønne eksotiske områder, når lægmusklerne og fusserne er trænet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.