Gode tips til din haveindretning

Nyt fra vikarservice
havepejs

Post Tags

ss22

Når sommeren kommer skal man til at udenfor igen; ud og nyde det gode vejr. Solen skal nydes i haven og ved grillen. Så snart solen kommer frem, kommer danskerne nemlig ud af deres skjul. Her bliver haven tit samlingspunktet, og mange nyder, at de kan flytte aftensmåltidet ud i haven. Alt afhængigt af hvad man selv synes, der ser bedst ud, er der nogle ting, man kan gå og overveje angående sin have.

Vil man gerne have et stort græsareal, eller vil man gerne have en masse beplantning og blomster? Foråret er et perfekt tidspunkt til at gå og gøre haven klar, til når sommeren kommer, og planterne begynder at titte frem. Selve indretningen er vigtig, men der er også nogle forskellige ting, du kan få til din have, som vil gøre den endnu mere attraktiv, når varmen kommer, og man skal nyde de sene sommeraftener.

Gør det hyggeligt

Hvis du foretrækker det stilrene look i din have, er det vigtigt også at gøre det hyggeligt. Dette kan for eksempel løses med en hyggelig afkrog, hvor man kan placere en havebænk eller måske en havepejs.

Havepejsen vil på den måde kunne lokke folk til, og man vil her kunne samles til hygge i de sene aftentimer. En havepejs kan fås i mange forskellige modeller. De billigste modeller er lavet af støbejern, som en traditionel pejs, og er derfor helt sorte. De noget dyrere modeller, fra mærker som fx Nexø, er lavet i store sten, som er cementeret sammen. Her kan du blandt andet få en model, der er formet som en pyramide, og som er perfekt til også at grille på, hvis du anskaffer dig en grillrist. Denne havepejs har et rustikt udseende og passer perfekt ind til en hyggelig afkrog eller måske terrassen.

Pejsen skal ligeledes have et forholdsvist solidt fundament at stå på. Til dette kan man anskaffe sig betonfliser og bruge disse som underlag. Betonfliserne fungerer rigtigt godt til en lille afkrog i haven. Hvis man er mere til snobrød og bål, kan man selvfølgelig også lave en bålplads i haven. Bålpladsen kan med fordel også skærmes lidt af fra resten af haven, hvor beplantning eller en eventuel hæk kan være med til at give læ, så man ikke fryser eller så bålet brænder lettere.

En dejlig terrasse kan gøre forskellen

Terrassen vil som regel være danskernes go-to på listen over de vigtigste ting i haven. Terrassen kan egentlig indrettes, som man gerne selv vil, og der er rigtigt mange muligheder. Man kan her også få sat en havepejs op, hvis man ikke mener, at den fylder for meget. Et lille læhegn er ofte populært på terrassen, med mindre man har en udsigt, man gerne vil nyde. Her skal der igen tænkes nøje over underlaget, da betonfliser kan holde sig længe, men de har også et noget ”koldere” udseende end de traditionelle træplanker. I bund og grund må man selv beslutte sig for, hvordan haven skal se ud – og så komme i sving.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.