overvej unikke retro lamper

1 måned siden |  0 comments  |  Nyt fra vikarservice

Der er gået rigtig meget mode i smarte retro lamper. Vi er begyndt at komme væk fra den kolde og kliniske stil. Der er i stedet begyndt at snige sig hygge og varme ind i de danske hjem. En af måderne hvorpå man kan skabe hygge, er med retro lamper. De giver ligesom et lækkert afbræk i indretningen.

Hvad er retro lamper?

Retro lamper har ikke en bestemt definition, da de tilhører hele retro stilen, som der ikke er et bestemt årstal på. Retro ting er dog gamle ting, som typisk stammer fra 70´erne eller 80´erne. I denne tid blev der også designet en masse fede lamper, som vi også nyder godt af i dag. Når vi snakker lamper i trostil, så er der tre forskellige typer, man kan dele dem op i.

De gamle retro lamper fra 70´erne og 80´erne

Den ene type er lamper, som rent faktisk stammer tilbage fra den tid. Det er altså lamper, der har 40 år eller sådan noget på bagen. Der findes mange eksemplarer, som er flotte og velbevarede og derfor sagtens kan bruges i det moderne hjem. Nogle kan også shines op, så de igen ser præsentable ud.

Nye kvalitetslamper i gammelt retro design


En anden type er de nye retro lamper. Det er altså lamper, der er produceret nu til dags, men som er designet efter de gamle retro principper. Her får man altså en lampe i den fede retrostil, som er produceres i nutidens kvalitetsmaterialer.

Specialdesignede lamper – udarbejdet af kunstnere


Den sidste type er unikke og specielle lamper. De er designet af nutidens kunstnere, som har omdannet noget gammelt til noget nyt og helt unikt. Disse kunstnere tager altså gamle lamper, skiller dem ad og sammensætter nye lamper ud af de gamle dele. Man får derfor pludselig en helt unik lampe, som ingen andre har. Samtidig er der en historie bag de forskellige dele, som naturligvis bidrager til den gode og hyggelige stemning i hjemmet.

Hvilke retrolamper er billige og hvilke er dyre?


Priserne på disse lamper spænder bredt. Det kommer helt an på, hvad man går efter. Finder man en gammel slidt lampe, så kan man måske få den for nærmest ingen penge og være heldig, at man selv kan friske den op igen. Omvendt så er de velbevarede gamle retrolamper i den lidt dyrere ende.

De nye lamper findes i begge ender af prisskalaen. De store varehuse har typisk nogle discount udgaver, som man kan få for en god pris. De dyreste lamper må siges at være dem, som er sammensat af kunstnere. Disse er unikke, af velbevarede materialer og fornyet på en god, historisk måde.

Dette bidrager disse unikke lamper med til hjemmet


Et af de parametre, hvorpå man kan skabe hygge, er med lys. Det kan være med stearinlys eller med gamle lamper. De gamle lamper fortæller også en historie, og så har de et helt andet udtryk end de moderne lamper med rene linjer og lyse farver.

Retrolampen klarer derfor ikke kun opgaven med at skabe lys, men den er også en pyntegenstand. Tag for eksempel at supplere lampen med et møbel af mørkt, råt træ og nogle smukke blomster. Så bliver man taget med tilbage til en anden tid.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Nyd dit spejlbillede med en hårtrimmer

Vi ser det hver eneste dag i magasiner, på sociale medier og lignende. Man skal se ud på en bestemt måde, da moden af og til skifter – og når moden skifter, så resulterer det ofte i en ny tøjstil, frisure eller lignende. Det er de fleste af os, som g...

At finde ingredienser til ølbrygning kan være sjovt

Der er stort set ingen grænser for hvilke ingredienser ølbrygning man kan vælge at lave øl på og det kommer meget an på hvilken smag man vil have frem. Mange mennesker vælger at have nogle forhold med deres venner, som er baseret på, at de laver no...

Husk også julegaverne til vikarerne

Nu nærmer julen sig jo med hastige skridt, og derfor synes vi også her på vikarservice-dk.dk at det er passende med en lille opfordring. Nemlig at du også skal huske at give julegaver til dine vikarer såvel som dine ansatte - i hvert fald hvis du ge...