Sørg for at få god rådgivning inden du køber eller sælger virksomhed

Forretning
signatur

Post Tags

ss22

Når du står i en situation, hvor du skal købe eller sælge virksomhed, skal du alliere dig med folk, der virkeligt ved noget om jura. Her er tale om en stor beslutning, som får konsekvenser for dig mange år fremover. De konsekvenser skulle jo gerne være gode for både dig og den anden part. Uanset om du køber eller sælger, skal du huske at tage de rette folk med på råd. Ved overdragelse af virksomheder er der naturligvis en masse penge involveret. Men der ligger også mange følelser i processen. Det kan være svært at give slip på et elsket firma og det kan være uoverskueligt at overtage en eksisterende virksomhed.

En kompliceret affære

Der er mange faktorer, der spiller ind på, hvordan du får så god en proces som muligt. Tidspres og uklare aftaler kan være opslidende og stressende og begge parter skal gå nye veje at tage risici. Her er altså tale om en utrolig kompleks situation, der skal håndteres på den helt rette måde. Der er både tale om forhold nu og her, men også konsekvenser langt ind i fremtiden. Udover selve overdragelsen er der spørgsmål som skat, finansiering og virksomhedens fremtidige drift, der skal afklares. Både køber og sælger skal være afklarede omkring disse spørgsmål og have en god kommunikation med hinanden desangående.

Lad være med at stå med det hele selv

Der er virkeligt meget, du skal have styr på i forbindelse med overdragelse af virksomhed. Uanset om du er køber eller sælger, skal der udarbejdes kontrakter og forberedes forhandlinger. Begge parter vil jo gerne opnå den bedst mulige pris, og selvom du er fair, vil du naturligvis gerne være den, der laver den bedste handel. Der er mange faldgruber i kontrakter, og dem skal du ikke falde i. Overalt hvor der er jura på spil, er der både fælder og hjælp. Det er ikke fordi juraen er til for at drille dig. Tværtimod. Den er til for at sørge for, at det hele går rigtigt for sig for alle parter. Men hvis du ikke samarbejder med de rette folk, kan det være en blindgyde at finde rundt i. Det er hverken i din eller den anden parts interesse, at der ikke er styr på sagerne.

Du skal sikre dig mod svindlere

Skulle du imod al forventning stå overfor en køber eller sælger, der er ude på at snyde dig, har du dog endnu mere brug for professionel hjælp og vejledning. Det er de færreste, der ikke vil indgå reelle aftaler, men det kan være lige præcis den person, du forhandler med, som er svindler. Det ville være kedeligt at se sin sunde virksomhed blive solgt til en konkursrytter eller opdage, at du netop har overtaget en virksomhed, der er på vej til at blive kørt i sænk. Hvis du leder efter gode råd omkring lovgivning og jura vedrørende overdragelse af virksomheder, kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *