Gode råd når du skal finde en revisor

Forretning
revisor

Post Tags

ss22

En af de vigtige beslutninger man kan tage som virksomhed er at finde den rigtige revisor. En god revisor kan betyde en forskel på mange procent af den årlige omsætning, og det er derfor vigtigt at man gør sit forarbejde grundigt inden man træffer sig valg.

Her får du nogle gode råd til hvordan du finder den rigtige revisor til dit firma.

Spørg kollegaer og bekendte

En af de første ting man kan gøre er at høre kollegaer, forretningspartnere og bekendte om der er nogle af dem der kender en god revisor de kan anbefale. Det kan være at man er heldig og der et eller andet sted i netværket sidder en med en revisor der er både effektiv, kompetent og billig.

Det her med at spørge efter referencer er dog lidt et tveægget svært. For på den ene side er det jo rigtig fint at man kan få input fra flere mennesker, at man ikke skal opfinde den dybe tallerken selv.

Men på den anden side er dem man spørger måske ikke altid de bedste til at bedømme hvornår en revisor er god eller dårlig, og det kan være de anbefaler en der aldrig skulle være anbefalet. Helt galt kan det gå hvis du får anbefalet en som er personlig ven med nogen du kender, men så vælger ikke at hyre ham (eller hende) fordi de ikke har kompetencerne i orden. Det kan skabe meget dårlig stemning, og her kan det være nemmere bare selv at finde sin revisor.

Søg på nettet

Det man kan gøre hvis man selv vil finde sin revisor er at søge på nettet og se hvem der dukker op. Der findes mange revisorer, så det er bestemt muligt at finde en ved en simpel Google-søgning.

Når du laver din første screening af de potentielle revisorer er det vigtigt at du kigger hjemmesiden grundigt igennem for at se om det er nogen man har lyst til at samarbejde med. Er der referencer på hjemmesiden? Hvordan er siden opbygget med information og det sprog de bruger? Er det muligt at finde kontaktoplysninger? Især det sidste punkt er vigtigt, og her skal du sikre dig at alt er som det skal være.

Går du f.eks. ind på et større firma som Inforevision A/S kan du se at deres oplysninger står som:

Inforevision A/S
Buddingevej 312
2860 Søborg
Telefon: 39 53 50 00

Allerede her kan man se at det er et firma der har oplysningerne i orden, og et der godt kan gå igennem den første screening. Du kan også kigge på om de er medlem af FDR eller en anden lign. forening.

Mød de potentielle revisorer

En anden ting der er meget vigtig men som mange undervurderer er den personlige kemi der er mellem dig og din revisor. I store virksomheder gør det ikke nødvendigvis så meget da der er mange revisorer og mange beslutningstagere, men i mindre virksomheder er en god kemi alfa og omega.

Og den eneste måde at finde ud af om kemien er der er ved at mødes ansigt til ansigt. Du bør derfor invitere i hvert fald 2 revisorer på besøg (ikke samtidig – så bliver stemningen nok ikke så god) for at se hvordan kemien er.

Så kan man vælge den som man har det bedste med, og den som man synes forstår ens tanker og meninger om tingene.

Det var et par gode råd til hvad du skal gøre når du gerne vil finde en ny revisor. Husk at brug nok med tid på processen, også selv om det med revisorer ikke er det mest spændende i verden – det betaler sig i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *