Hvad laver en vikar?

andre
barn-i-skole

Post Tags

ss22

Det er i bund og grund svært at besvare og fastslå, da det afhænger af, hvilket erhverv det er, man tager et nærmere kig på. En vikar er helt grundlæggende en person, som går ind og dækker en situation eller en stilling. Du kan blandt andet være ansat som vikar i en virksomhed eller i et bureau. Noget af det mest velkendte er dog en lærervikar i skolen, som mange har oplevet i deres egen skoletid, da de har haft en vikar, som netop kom til de timer, hvor den normale lærer af den ene eller anden grund ikke kan møde op til timen. Det er netop der, hvor vikaren får en vigtig rolle.

mand-med-taske

Vikarens vigtighed

Vikaren er meget vigtig, når det er, at der er sygdom eller manglende medarbejdere. Derfor spiller vikaren rundt omkring i Danmark en stor rolle, da det i princippet er dem, som kommer ind for ligesom at afhjælpe en stresset eller presset situation. Det vil samtidig sige, at en vikar faktisk er med til at hjælpe til, at der bliver skabt en sund og velfungerende institution eller arbejdsplads, som i sidste ende kan være yderst velfungerende.

Tidsbegrænset ansættelse

En tidsbegrænset ansat er egentlig lidt det samme, som at være fastansat. Du kender dog bare til den dato, hvor det er, at din sidste arbejdsdag er. Der er dog flere forskellige måder, hvor du kan være tidsbegrænset ansat. Det kan enten være datobestemt, som er fra en præcis dato til en ny. Det kan også være opgavebestemt, som vil sige, at du er hyret til at ordne en opgave, så du har sidste arbejdsdag, når det er opgaven er løst og færdig.

skole

Det kan også være begivenhedsbestemt, som vil sige, at du er ansat indtil f.eks., at en langtidssygemeldt bliver rask igen, eller en medarbejder vender tilbage fra barsel eller lignende. Der er dog også mulighed for, at virksomheden kan forlænge din tidsbegrænsede ansættelse, hvis det er der, opstår nye udfordringer eller opgaver, som gør, at der er brug for dig på længere sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *