Få tingene til at køre rundt, ved siden af dit vikarjob

andre
Illustration student lærer vikar uni bøger studerende

Post Tags

ss22

Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen at et vikarjob ikke ligefrem er det bedst betalende arbejde i verden. Der er faktisk mange der er enige om at lærere generelt bliver betalt for lidt, i forhold til den mængde de gør for vores børn og vores samfunds fremtid. 

Men som realiteten er lige nu, tjener vikarer altså ikke særlig meget. Er et vikarjob derfor det eneste du har, kan det være rigtig svært at få det hele til at køre rundt, når der er så mange forskellige udgifter der også skal betales.

Det betyder dog ikke at det er helt umuligt at få tingene til at køre rundt, kun med et vikarjob som indtjeningsmetode. Læs her hvordan.  

Illustration hænder ur tid utålmodig

Når pengene skal bruges akut

Nogle gange står man i en situation hvor der kan komme uforudsigelige udgifter, som et lyn fra en klar himmel. Det kan være til dyrelæge, tandlæge, bilreparationer eller noget helt tredje. I sådanne situationer står man med en akut brug for penge lige nu og her. Et lån i banken kan derfor være en langsommelig udvej, da de ikke udbetale penge i weekenderne, og det kan være udgifterne kommer lige op til weekenden. 

I sådanne et tilfælde kan du med fordel låne penge i weekenden igennem en ekstern låneudbyder. Dvs. online. Når man taler om kviklån er det dog også vigtigt at nævne de ulemper der følger med. 

Et kviklån har nemlig, til forskel fra et banklån, meget høje renter, og er absolut den dyreste form for lån der kan tages. 

Fordelene er så til gengæld den større til gængelighed og den forkortede ventetid. 

Et sikkert kviklån uden sikkerhed

Når du tager et lån online, følger der en risiko for at blive snydt. Det er derfor vigtigt at du tjekker din kontrakt godt igennem inden du skriver under. Hos næsten alle låneudbydere skriver du under ved hjælp af dit nem-id, og er du ikke forsigtig kan nogle svindlere altså bruge disse oplysninger til at få fat i dine kontooplysninger, og ud fra dette stjæle en masse penge fra dig, hvis ikke du er forsigtig. 

Er du helt ude på herrens marker økonomisk, kan det heller ikke virke attraktivt at skulle tage et lån med sikkerhed. Når du tager et lån med sikkerhed, lægger du fx dit hus eller noget andet værdifuldt i forudbetaling for dit lån. Betaler du altså ikke dit lån tilbage er hvad end du har lagt i sikkerhed, nu bankens eje. 

Det er selvfølgelig ikke en rar tanke at føle sig ’ejet’ af banken. I sådan et tilfælde tilbyder flere låneudbydere på nettet kviklån uden sikkerhed. Her gælder dog det samme som nævnt i ovenstående afsnit. Renterne er høje, tilbagebetalingen er høj og du skal huske at være forsigtig med hvilken kontrakt du skriver under på, og at din økonomi på langsigt kan bære lånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *