Sådan kommer du igennem arbejdsløsheden

andre
jobsøgning illustration

Post Tags

ss22

Det er hårdt for både selvværdet og selvtilliden at miste et job. Pludselig sidder du tilbage og ved måske ikke, hvad der skal ske fremadrettet. For en lille håndfuld går det lynhurtigt med at finde noget nyt og spændende, men for andre tager det flere måneder og måske endda flere år. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre for at komme helskindet igennem arbejdsløsheden uden at komme for langt fra arbejdsmarkedet og grave dig ned i et økonomisk hul.

jobsøgning

Vikarbureauer

Der findes i dag vikarbureauer indenfor stort set alle brancher. Her kan du få erfaring i forskellige firmaer og med forskellige opgaver. Det er ikke et fast job, men gør du dit arbejde godt, kan du få rigtig mange vagter og spændende erfaring, der vil gøre sig godt på et CV, og for nogle ender det endda i fast job, hvis der opstår en ledig stilling der, hvor du har trådt til en eller flere gange. 

Du kan alternativt starte med at være opsøgende selv og tage kontakt til nogle af de firmaer, du har kendskab til, som måske kunne bruge dig som vikar eller i en midlertidig stilling. Hvis ikke det er en mulighed, så er vikarbureauerne et rigtig godt bud.

Efteruddannelse

Er du medlem af en fagforening og en a-kasse, så kan du i tilfælde af arbejdsløshed ansøge om at komme på efteruddannelse eller kurser, der kan gøre dig endnu bedre og mere vidende indenfor dit fag. Det behøver ikke at være en kandidat eller bachelor, det kan også være et kursus i fødevarehygiejne eller SEO alt efter, hvor du ønsker at forbedre dig. 

Der findes en lang række både spændende og lærerige kurser hos blandt andre FOF, som du kan kigge på, og har du ikke selv ideer er fagforeningen og a-kassen med sikkerhed villige til at hjælpe dig.

Økonomien

Når du mister dit job, vil der altid være brug for at stramme økonomien. Derfor er det en rigtig god ide at sætte dig ned og gennemgå hele dit budget, så du ved, hvad du har at gøre med, og hvad der skal skrues ned for.

Der er mange fristende lån på nettet, og der kan også være situationer, hvor det er en rigtig god ide at overveje dem som en løsning. Som udgangspunkt kan du dog med sikkerhed tage en lang række andre forholdsregler, inden du tyer til et onlinelån. Opstår der en situation, hvor der ikke er andre udveje, så vær sikker på at researche grundigt, inden du godkender et tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.