Dette skal du vide om plankeborde

andre
kaffe, rustik, træ, natur, planker

Post Tags

ss22

Hvis du overvejer at indrette med et plankebord i hjemmet, så er det en god idé, at du kender lidt til plankeborde. Så kan du også blive klogere på, om det lyder som noget for dig. Der kan dog være rigtig mange fordele ved at have et plankebord, og det finder du også lidt mere ud af, når du læser med her.

køkkenbord, kniv, krydderurter, grønt, natur, træ

Hvor dyre er plankeborde?

Det er svært at sige, hvor dyrt et plankebord er, fordi det er noget, der kan variere rigtig meget i prisen. Der er nogle plankeborde, der kan koste omkring 40.000. kr. men det er også muligt at få et til 2000. kr. Men selv begge dele kan lyde lidt dyrt, så skal man også huske på, at et plankebord er noget, som man kan have i rigtig mange år. I mange tilfælde bliver det endda flottere med årene.

Hvor kan jeg købe et plankebord?

Det er klart, at du også skal vide, hvor du kan købe dit plankebord henne, når du skal finde et til boligen. Det kan være, at du skal tage et kig inde på Plankebord.dk, hvor du også kan se, at der er et stort udvalg mellem mange forskellige plankeborde. Du kan f.eks. vælge dit plankebord ud fra, hvilken nuance du foretrækker. Der er nogle, der er helt vilde med det mørke træ, mens der er andre, der mere er til de lysere nuancer. Det er noget, som du kan overveje med dig selv.

Er det svært at vedligeholde et plankebord?

Der er mange, der er bekymrede for at anskaffe sig et plankebord, fordi de tænker på, om det ikke kræver meget at vedligeholde. Det kræver en smule, men det er hverken noget, der er dyrt eller svært. Når du skal gøre dit plankebord rent i hverdagen, kan du blot nøjes med at tørre det over med en fugtig klud. Men når du har haft plankebordet i nogle år, så kan det godt være, at du skal behandle det med en omgang træolie. 

træ, natur, tekstur, struktur, planker

Hvordan behandler jeg med træolie?

Du skal naturligvis finde en god olie, som du ved, der ville fungere godt til dit bord. Derudover skal du sørge for at have en form for klud, som du kan bruge til at pudse med. Du hælder sådan set bare træbeskyttelse på en klud, som du gnubber rundt på bordet, indtil det skinner. Det er vigtigt, at du lader bordet tørre helt ind, før du gør mere ved det. Det er nemlig for det meste nødvendigt, at man gentager denne proces, indtil man har et bord, der igen stråler og har en masse glans. 

Passer et plankebord til mig?

Noget af det fede ved plankeborde er, at de virkelig kan passe ind i mange forskellige indretninger. Derfor kan du med garanti få et plankebord til at passe ind, uanset hvordan det andet ser ud. Du kan altid vælge et plankebord i en nuance, der passer godt til resten, eller du kan personliggøre dit plankebord med de rette ben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *