Sådan øger du dine muligheder for at blive headhuntet

andre

Post Tags

ss22

Drømmer du også om at blive headhuntet indenfor en attraktiv branche som f.eks. IT i København. Det giver en speciel følelse at blive headhuntet. Det betyder, at nogen har kigget på din profil og vurderet, at du vil passe til en helt konkret stilling. Det er lidt finere at blive headhuntet end selv at have sendt en ansøgning. 

Før i tiden brugte man primært headhuntere til at jobs på direktør niveau eller specialiststillinger. Dog er jobmarkedet blevet mere indviklet, og virksomhederne har i dag sværere ved at skaffe kandidater med et åbent opslag. Du kan læse mere om, hvordan f.eks. headhunting IT København. Det giver dig et bedre indblik i, hvordan rekrutteringsprocessen foregår hos et rekrutteringsbureau. Her får du råd til selv at blive headhuntet. 

Opdatér dit CV og dine kontaktoplysninger

Først og fremmest bør du gøre det muligt for headhunterne at finde dig. Det betyder, at du skal sørge for, at lægge dit CV i headhunternes CV-databaser. 

Der er mange udbydere på markedet, så derfor bør du kun lægge dit CV hos de headhuntere, som også har speciale inden for og en relevant profil til de jobtyper, du ønsker. Det kan godt være er stor omgang, men det kan sagtens svare sig at gøre det ordentligt. Jo mere, du opdaterer dit CV, jo større chance er der for, at du bliver headhuntet til relevante stillinger. 

Dit CV bør være opdateret. Det samme bør dine kontaktoplysninger. Hvis det er lang tid siden, du har opdateret dit CV og lagt det ud, bør du tjekke om CV’et stadig er relevant i forhold til dine ønskede nye jobs. Desuden bør du tydeligt signalere, hvad dit mål er. Det gør din profil mere skarp. Hermed øger du dine chancer for at blive headhuntet.

Gør dig tilgængelig der, hvor headhunterne leder

Du bør opdatere og lægge dig selv ind på de forskellige sociale netværk. Disse kan være LinkedIn, Facebook, Plaxo osv. Disse netværk bliver nemlig brugt af headhunterne til at finde de potentielle kandidater. Du bør derfor være til stede der, hvor headhunterne leder. 

Du bør også hjælpe headhunteren. Hvis du bliver kontaktet af en headhunter med en jobmulighed, du ikke er interesseret i, så hjælp med at anbefale relevante kandidater. Du skal selvfølgelig sikre dig, at du må udlevere deres navne. Dette kan både hjælpe nogen i dit netværk og styrke din relation til headhunteren. 

Scor drømmejobbet

Hvad bør du undgå?

Der er flere faldgruber, du bør undgå, når du håber på at blive headhuntet. Har du f.eks. ikke gjort dit forarbejde tilstrækkeligt, ikke været tydelig nok i din profil eller andet, så kan det være, du ikke får nogen henvendelser fra headhunterne. Du kan også risikere at få tilbudt forkerte jobs. 

Du bør ikke blive for imponeret, når du bliver kontaktet af en headhunter. Du bør stadig være kritisk omkring jobbet, og du bør sikre dig, at det er et job, som du kan se dig selv i. Der findes flere mennesker, som har fortrudt, at de skiftede stilling på baggrund af gode argumenter fra headhuntere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.