Find information om din bil online

andre
front af BMW bil

Post Tags

ss22

Når du skal købe en ny bil er det godt at være informeret bedst mulig. Jo mere viden om bilen du har, jo bedre er du rustet til at træffe det rigtige valg. Det kan spare dig både en masse penge og besvær, at finde den helt rigtige bil. 

Det er også vigtigt at du har nogle klare kriterier til valget af din bil. Dem kan der være rigtigt mange af. Og her skal du være opmærksom på, at dit bilvalg ikke kun vedrører dine personlige interesser og forhold. 

reparation af bilbremse

Et ofte nedvurderet kriterie

Selv om miljø- og klimabevidsthed, med god grund, fylder meget i danskernes bevidsthed, så bliver den ofte sat til side når det drejer sig om personbiler. Et af de åbenbart vigtigste kriterier ved bilkøb synes at være status. For mange er bilen simpelthen et socialt statussymbol. Hvad ellers kunne være forklaringen for, at salget af de mest klimabelastende personbiler, SUV’er, er steget markant igennem de sidste år?

En SUV er i grund og bund en luksus truck. Den har 4hjuls træk, en høj vægt og et højt brændselsforbrug. I et bjergrigt land som Norge kan der godt være brug for en SUV. Men det er ikke i Norge, hvor der forholdsvis sælges flest SUV biler. Det er i flade Danmark, hvor vintrene generelt er meget milde. 

Der findes ikke miljøvenlige biler, lige meget hvad bilfabrikanterne prøver at bilde os ind. Der findes kun biler der er mindre miljøbelastende end andre, og vi bærer alle et ansvar for klima og miljø. 

Dit bilvalg kan også give bagslag

I de fleste EU lande findes nu miljøzoner i alle større byer. I disse zoner er der skrappe begrænsninger for bilkørsel. Kun biler der opfylder de seneste EURO 4 og EURO 5 miljøkrav må køre i disse zoner. Kører du der i en bil der ikke opfylder disse krav, risikerer du fede bøder. 

Det er også kun et spørgsmål om tid, at disse miljøzoner også kommer til Danmark. Om ikke andet, så vil EU direktiver tvinge os til at indføre dem. 

Er du en af de få, der virkelig har brug for en SUV, så køb heller en af de bedste. En BMW X5 er en superbil. Det blå-hvide logo har længe været en garanti for bedste bilteknologi. 

biler i kø

En god bil kræver en god økonomi

Bilkøb i Danmark er altid en dyr fornøjelse Selv om det er nemt at få et billån, så kræver en bil altid en stabil økonomi. Benzin og diesel er relativ billige i Danmark. Men det er afgifterne ikke. Registreringsafgift, grønne afgifter, høje forsikringspræmier og værkstedsregninger betyder store løbende udgifter for alle bilejere.

Hvis du fx har mistet dit job pga. sygdom eller opsigelse, kan det være svært at få enderne til at mødes. Her kan et vikarjob være en god mulighed for at komme på benene igen. Der findes nu mange vikarbureauer og et stort efterspørgsel for vikarer, i alle mulige brancher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *